Jupiter vzhaja – film poln sporočil

 

jupiter-ascending

No, nekje na začetku leta je sveti les (Hollywood 😉 poslal v svet svojo najnovejšo sci-fi soap opero – Jupiter vzhaja (Jupiter ascending). Kljub temu da sta tvorca brata wachowski je bilo kar malo presenetljivo, kako slab film sta uspela spacat. No bistvo je očem nevidno. Film je namreč kar nabit s sporočili, simbolizmom, okultnim in seveda skozi tančico iluzije govori čisto drugačno zgodbo.

RegenXe-serum-bath-Jupiter-Ascending-Christian-film-review1

Naj začnemo že z naslovom filma… Jupiter vzhaja. Seveda je prikladno, da je glavni herojinji tako ime, toda zadaj se skriva aluzija na horoskop, na prvo hišo, na znak v prvi hiši, na ascedent. Jupiter simbolizira tudi skrbnega očeta, življenjsko pot, jehovo, srečo in – človeštvo. Torej že naslov v resnici govori o – prebujajočem se človeštvu. In to je šele začetek. Ampak o komu in o čemu pravzaprav film govori, ko odstranimo tančico žajfnice?

Annunaki! Hollywood nas pripravlja na (nekakšno) razkritje.

Sumerska legenda o an.nu.na.ki (tisti, ki so prišli z nebes na Zemljo), govori o anu in njegovih otrocih – en.ki, en.lil in inanna. V filmu so del družine Abraxas, ki je v gnostičnih tekstih sinonim za velikega Arcon-a, boga stvarnika. Vsak od njih je dobil svoj kos Zemlje (bližnji vzhod, Afrika in indija), vendar so se med sabo nenehno cufali in prerivali za prevlado. Živeli so milijone let, bili so obsedeni z genetiko, ustvarili so človeške rase, ki so jim neusmiljeno vladali, po drugi strani so se človeštva bali. Simbolizirajo polarno nasprotno – saturnovo energijo, zato na začetku filma mogočna ladja pogleda iz Saturnovih prstanov. Saturn simbolizira satana, egipčanskega boga set-a, pa tudi religijo in (nad)vlado.

Planetofcrossing

Presunljiva je tudi slika planeta z prekrižanima spiralna, kar je očitna aluzija na planet križanja, Nibiru kot mu popularno pravijo. Kot tudi izjave akterjev v filmu kot npr:”ljudje iz nerazvitih svetov težko sprejmejo, da njihov planet ni edini naseljeni planet v vesolju”. Takih modrosti v filmu kar mrgoli. Eden izmed izvirnih grehov, ki je povzročil padec, je bil parjenje bogov in Zemeljskih hčera. In kaj počne eden izmed antagonistov hiše Abraxas? Hja, točno to! In grey-i pa reptiliani, pa… No ja.

Stisnite zobe in si film poglejte še enkrat skozi prizmo simbologije. Ne bo vam žal, pred vami je drugi Matrix.

About Maru

Ustanovitelj ubuntu slovenija

Comments are closed.

Post Navigation