Ja, vendar…

seven-sisters

Verjetno ste tudi vi med tistimi, ki se sprašujejo kaj se dogaja. Rad bi vas vprašal nekaj, kar bo gotovo šlo v samo vaše bistvo. Kaj VI mislite, da se dogaja? Morda še bolje – kaj vi ČUTITE da se dogaja? O vseh teh rečeh, ki vas obkrožajo. V katere dvomite.

Med vami so tisti, ki bi radi zavrnili vse, ki vedno najdejo problem, in takrat slišimo “ja, vendar…”. Ni važno kakšna je vsebina, vedno je na koncu tisti “ja, vendar…”, neskončni “ja, vendar…”. To ni moja realnost bodo rekli. Saj se ni nikoli v preteklosti to zgodilo, zakaj bi se sedaj, kajne? Zgodovinarji pravijo, da se ne bo nič spremenilo, verski voditelji pravijo da se ne bo nič spremenilo, vlade vam govorijo da se ne bo nič spremenilo. Nič se ne bo spremenilo kajne? Tako težko se je spremeniti. In vse življenje so videli nič drugega kot težave. Vrata so zaprla, okna zastrta in soba se zdi prazna. In vi ste nesrečni, ker v sebi čutite konflikt. Sinapse vaših možganov, ego, prevzame kontrolo nad vami, čeprav vaše srce ve bolje.

Pa vendar je na drugi strani sobe svetloba, ljubezen, glasba in radost. Kaj ko bi vam lahko ponudil izbiro, da zamenjate, spremenite paradigmo, prizmo skozi katero vidite svet? Da greste ven iz sobe in ste del nove realnosti. Naši predniki so nam govorili, da se lahko spremenimo, so od nas pričakovali, da se spremenimo. Temu svetu ni usojeno, da se spremeni sam od sebe. Ima pa ogromen potencial, da ga ljudje spremenijo v tisto kar čutijo, da bi bil lahko. Pomislite, da stopite v sobo, tako kot ste do sedaj in tudi odite iz nje, vendar se imate v tem času zelo lepo, kajti v njej je ljubezen, svetloba in glasba, upanje in veselje.

Ampak spremembe je potrebno ozemljiti in tukaj ste vi, stare duše, ki ste prišli na ta svet s tem namenom. Vi ste tisti, ki boste te spremembe ozemljili z inovacijami, ki bodo spremenile svet, z rešitvami, ki bodo na preprost način rešile tisto kar je veljalo za nerešljivo, z odnosom, ki vključuje vse, ki želijo biti vključeni, s spoštovanjem do vsega kar je. Ste tisti, ki bodo sprožili te spremembe, bili njihov katalizator. Ste tisti, ki obračate stran, poglavje. Pojdite ven in ustvarjajte, kajti to je tisto kar čutite v sebi!

Prešli smo oznako, ki je pomenila točko uničenja, rešili smo se najhujšega in sedaj letimo iz ene sobe v drugo. Kot vse kaže je vesolje kljub vsemu pozitivno. Pa vendar vsaka tranzicija v bivanju povzorča napetosti, kot obrne novo stran, novo poglavje. Noč je najbolj temna ravno prd jutrom. In jutro ni več daleč. Ne obupajte!

About Maru

Ustanovitelj ubuntu slovenija

Comments are closed.

Post Navigation