Novozelandski “Food bill”

Tako se stvari ponavadi začnejo, če se uporablja Heglova dialektika. Ustvari problem, ponudi rešitev. Saj se pominjate kajneda? No novozelandski lobiji in politiki so prišli na idejo, da je doma pridelana hrana manj varna… khm… no skorajda nevarna. Zaenkrat sicer tega predloga še niso sprejeli v zakon. Ampak vse je odvisno od novozelandcev samih, se pravi z njihovim sprejemanjem darov nara.. eee… politike. Da vse skupaj ni 1. aprilska šala si poglejte na spodnjih povezavah.

http://mayjertales.com/new-zealand/the-dreaded-new-zealand-food-bill

http://www.permanentculturenow.com/are-governments-attempting-to-stop-citizens-from-growing-their-own-food/

http://en.wikipedia.org/wiki/Food_Bill_160-2_of_New_Zealand

Da spomnimo – nekaj podobnega se je pri nas že pred časom začelo na področju zelišč. Torej enaka Heglova dialektika – nekatera zelišča so preveč “nevarna” za uporabo doma (kajpada so najbolj nevarna za farmacijo, saj odpravljajo potrebo po njej), zato se bodo nadzorovano prodajala v lekarnah. Khm… no pa tudi doma se jih ne bo smelo gojiti… saj imate majhne otroke, ki vse tlačijo v usta, kajneda? Efektivno so zdravilna zelišča sedaj zdravila brez recepta.

Anton Komat: “Na tem področju smo v Sloveniji dobili odredbe in pravilnike, ki so bili uvedeni v ozadju, brez javne razprave. S temi odredbami so se na spisku rastlin, ki so bile deklarirane kot »zdravila brez recepta«, znašla zdravilna zelišča, ki jih vsi poznamo: šentjanževka, arnika, krhlika, divji kostanj, pelin, češmin, gabez, repuh, lapuh, vrba, glog, bezeg, brin, če naštejem samo nekatere… Za hrbtom ljudi se dogajajo okoljski kriminal ter velika tatvina kulturne dediščine in njena privatizacija. Nihče nima pravice privatizirati znanj o zdravilnih rastlinah, ki so nastajala stoletja in se prenašala iz generacije v generacijo. To je treba odločno ustaviti, sicer se nam lahko kmalu zgodi, da bosta sledili še prepoved gojenja teh rastlin na vrtovih in prodaja na recept. Kakšna perverzija, ko se požrešnost profita zakamuflira v silno skrb za zdravje državljanov.”

Bezeg?! Več spodaj:

http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/anton-komat-prepoved-proste-prodaje-zdravilnih-zelisc-je-okoljski-kriminal.html

About Maru

Ustanovitelj ubuntu slovenija

Comments are closed.

Post Navigation