Dost mamo

Obstajajo tri velike strasti, alkohol, igre na srečo in oblast. Prvi dve se da nekako ozdraviti, tretje nikakor. Oblast so tudi najtežje vice. Zaradi nje se ubija, zaradi nje umira, zaradi nje igubi človečnost. Naustavljivo privlačna je kot dragi kamni saj privablja moč. Človeka na oblasti podpirajo strahopetci, spodbujanje laskači, vzdržujejo lopovi in njegova predstava o sebi je vedno lepša od resnice. Vse ljudi ima za neumne, ker pred njim skrivajo svojo pravo mnenje, sebi pa prisvaja pravico vedeti vse, ljudje pa to sprejemajo. Nihče v vladi ni pameten, ker pametni hitro izgubijo razlog in nihče ni prizanesljiv, ker nihče ne mara sprememb. Takoj ustvarjajo večne zakone, večna načela, večne strukture in vezoč moči z Bogom utjujejo svojo moč. Nihče jih ne bi odstrelil, da ne bi obstajali drugi načini. Uničijo jih vedno na enak način, z razlago nasilja nad narodom, pa vendar so vsi nasilneži, a to nikomur ne pade na pamet. Še nikogar dosedaj to ni streznilo, vsi hitijo na oblast kot vešče v plamen sveče.

Poglejte si to povezavo in kruto resnico globoko prizadete učiteljice Šeherezade, ki si je političnim veljakom dovolila povedati nekaj krepkih (velja tudi za našo deželo).

Podobna zgodbo je pred dobrim letom izlil v eter tudi poslušalec miro. Poslušajte si tudi njegovo izpoved.

Delimo si njihovo zaskrbljenost in si želimo več takih zaskrbljenih državljanov ne glede kjerkoli že so. Čas je da besede postanejo meso.

About Maru

Ustanovitelj ubuntu slovenija

Comments are closed.

Post Navigation