Varljiva varnost – članek časnika Finance

Čas za “Reality check”. Všeč mi je, da se takšni članki pojavljajo tudi v “mainstream” medijih, čeprav vsaj pet let prepozno. Pomembno je, da se nekdo naglas vpraša nekaj, kar se večina raje ne bi. Članek je kljub sporočilu seveda zelo previden in kar mu manjka je pošten zaključek. Samocenzura je še vedno premočna.

Seveda vam je večini jasno, da imamo navzdržen sistem, jasno je tudi, da ne bo nikogar, ki bo vplačal vaše pokojnine. Nihče ne bo dal vašim otrokom služb. In zadolžujemo se zgolj zato, da ohranjamo status quo nekih že davno minulih sanj. Oblastniki so se začeli prerivati ob čedalje manjšemu koritu in mirno povozijo celo ustavne določbe (npr. fiskalno pravilo). In nihče vas ne bo rešil. Razpad ni vprašanje, je zgolj vprašanje časa. Zemlja se je spremenila, le vi se ne bi radi! Ali vam je res tako lepo živeti v takem svetu?

Pa vendar, niste nemočni! Rešitev je tukaj pa vendar ne nekje tam zunaj. Rešitev je v vas, rešite se lahko zgolj sami, vendar se je potrebno za to spremeniti, stopiti iz svoje cone udobja. Ali ni bolje da nevzdržen sistem razpade in da prostor boljšemu, trajnostnemu? Ali ni že čas, da se nehate počutiti kot žrtev in končno naredite prvi korak? Ko se boste odločili pri sebi, se bo spremenil tudi svet okrog vas. To je zaključek, ki manjka.

About Maru

Ustanovitelj ubuntu slovenija

Comments are closed.

Post Navigation